۲۰ بهمن ۱۳۹۲، ۱۳:۱۴

معاون پژوهشی وزارت علوم خبر داد: 

آخرین وضعیت دسترسی دانشگاهها به پایگاه های علمی بین المللی

آخرین وضعیت دسترسی دانشگاهها به پایگاه های علمی بین المللی

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به آخرین وضعیت دسترسی دانشگاهها به پایگاه های علمی بین المللی گفت: سیاست کلان این است که قراردادهای دسترسی تجدید شود و وزارت علوم پیگیری کند تا با ایجاد قراردادهای مناسب برای سال آینده ارتباط برقرار شود.

دکتر وحید احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ارقام دقیق بدهی مشخص نیست چرا که در حال حاضر شورای سیاستگذاری پایگاه های علمی کشور که زیر مجموعه وزارت علوم است به همراه نمایندگان دانشگاهها در آنجا جلسه ای تشکیل دادند که در زمینه میزان این بدهی بحث شد.

وی یادآور شد: در این جلسه این بحث که به چه نشریاتی و چه پایگاه هایی باید متصل شویم و کدام اولویت دارد مورد بحث قرار گرفت. در این جلسه موضوع اختلاف با ناشران بین المللی به این گونه مطرح شد که دانشگاهها مدعی هستند به دلیل اینکه در سال 2013 ارتباطات قطع بوده به علت نداشتن دسترسی و عدم ارتباط دانشگاهها بدهی ندارند و در حقیقت بدهی نباید محسوب شود. 

احمدی خاطرنشان کرد: این اختلاف نظر وجود داشته و ما امیدوار بودیم که حل شود و با خبر شدم که خوشبختانه یک دو ناشر این موضوع را پذیرفته اند که بدهی 2013 را در نظر نگیرند و قرارداد 2014 برقرار و ارتباط ایجاد شود. 

وی یادآور شد: سیاست کلان این است که قرارداد تجدید شود، بدهی حجم استفاده نشده حذف شود و وزارت علوم هم پیگیری کند که قرارداد ارتباط بین المللی با کمکی که وزارتخانه می کند برای سال آینده برقرار شود. 

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره کنسرسیوم پایگاه های علمی کشور گفت: برای دانشگاه های وزارت علوم کنسرسیوم ارتباط با ناشران و پایگاه های علمی تشکیل شده و علت هم این است که اگر هر دانشگاهی جداگانه قرارداد ببندد قرارداد گران تر تمام می شود اما وقتی که به صورت کنسرسیوم باشد به صورت حجمی به آن نگاه می شود و از لحاظ صرفه اقتصادی و دسترسی دانشگاهها، این کنسرسیوم بهتر عمل کرده است. 

کد خبر 2232584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha